Jste zde: Domácí stránka |

Pantera

Tito drsní Texasané se v průběhu 90. let stali synonymem pro konvencemi nespoutanou, divokou a jako kovadlina těžkou heavymetalovou hudbu, kterou razantními řezy zbavili otravných klišé, napěchovali steroidy, ekrazitem a celé to pak odpálili v sebezničujícím plamenu vzpoury.

Alba "Cowboys from Hell", "Vulgar Display of Power" a "Far Beyond Driven" přilila pořádnou dávku vysoce hořlavého paliva do už poněkud skomírajícího metalového plamínku a svým nepatetickým přístupem k realitě dokázala oslovit i ty hudební fanoušky, kteří až do té doby tímto žánrem více méně opovrhovali.

Žhavé spojení mohutných kytarových riffů s hardcoreovým tryskem, s texty zabývajícími se často trudnou realitou naší postindustriální společnosti, se ukázalo být nanejvýš zajímavým a v podstatě odstartovalo vznik celé nové metalové generace. V druhé polovině 90. let PANTERA dál upevňovala svoji pozici nejpopulárnější metalové kapely v USA a stala se součástí šílenství, které kolem nich rozpoutala americká média.


Členové

  • Phil Anselmo (Philip Hansen Anselmo) – zpěv
  • Dimebag Darrell (Darrell Lance Abbott) – kytara
  • Rex Brown (Rex Robert Brown) – baskytara
  • Vinnie Paul (Vincent Paul Abbott) – bicí

 


Diskografie

  • 1983: Metal Magic
  • 1984: Projects in the Jungle
  • 1985: I Am the Night
  • 1988: Power Metal
  • 1990: Cowboys from Hell (Platinum)
  • 1992: Vulgar Display of Power (Double platinum)
  • 1994: Far Beyond Driven (Platinum)
  • 1996: The Great Southern Trendkill (Platinum)
  • 1997: Official Live: 101 Proof (Gold)
  • 2000: Reinventing the Steel (Gold)

 

 

Sportovní ocenění

2012 - Trenér RC Sparta Praha sezóny 2011/2012

2012 - 2. místo v kategorii U15 (trenér)

2011 - Trenér RC Sparta Praha sezóny 2010/2011

2010 - Mistr Republiky U15 (trenér)

2010 - 9. místo v anketě Trenér roku 2009

2009 - 7. místo v anketě Trenér roku 2008

2008 - 4. místo na CP U15 (trenér)

2007 - 4. místo na CP U15 (trenér)

Kariéra

2012 - obnovení 3 třídy ragbyového trenéra

od 2009 sportovní ředitel RC Sparta Praha

2009 - ragbyový trenér 3. třídy

od 2006 trenér mládeže RC Sparta Praha

od 2006 spolukomentátor ČT4

od 2003 editor www.ragby.cz

2003 - 2007 - realizační tým reprezentace ČR

1994 - hostování RK Petrovice

1987 - 1995 RC Sparta Praha

Sportovní ocenění

2012 - Trenér RC Sparta Praha sezóny 2011/2012

2012 - 2. místo v kategorii U15 (trenér)

2011 - Trenér RC Sparta Praha sezóny 2010/2011

2010 - Mistr Republiky U15 (trenér)

2010 - 9. místo v anketě Trenér roku 2009

2009 - 7. místo v anketě Trenér roku 2008

2008 - 4. místo na CP U15 (trenér)

2007 - 4. místo na CP U15 (trenér)

Kariéra

2012 - obnovení 3 třídy ragbyového trenéra

od 2009 sportovní ředitel RC Sparta Praha

2009 - ragbyový trenér 3. třídy

od 2006 trenér mládeže RC Sparta Praha

od 2006 spolukomentátor ČT4

od 2003 editor www.ragby.cz

2003 - 2007 - realizační tým reprezentace ČR

1994 - hostování RK Petrovice

1987 - 1995 RC Sparta Praha